בדרך לראיון העבודה עצרתם מול המראה? בפוסט הקודם הצעתי ניתוח SWOT אישי על מנת לאבחן את מצבנו הנוכחי, ענינו על שאלות שמרכיבות טבלה בה מצויינות החוזקות (Streanth), החולשות (Weaknesses), ההזדמנויות (Opportunities) והאיומים (Treats). אם אהבתם וזה תרם לכם מוזמנים לתת לייק ל"איש חדיש". בפוסט הבא אתייחס למה עושים תכל'ס עם הSWOT.
הפעם נעזר בדוגמאות של אנשים מהחיים והSWOT שלהם. חלקכם יתחברו לניתוח המבוסס על הישגים ודברים מדידים ויציינו לדוגמה שפות תכנות ותארים, אחרים יכתבו תכונות וערכים כמגדירים את הSWOT שלהם. אין נכון או לא, אם מנסים לבחון היכן אתם נמצאים עכשיו כדאי שתהיה אינטגרציה בין החלקים הביצועיים והחלקים האישיותיים.
השאלות המנחות של הSWOT
חוזקות וחולשות – תכונות ומאפיינים שלכם.
הזדמנויות ואיומים – נסיבות מעשיות וגורמים חיצוניים.
ציירו ריבוע גדול על דף וחלקו אותו לארבעה חלקים שווים וענו על השאלות הבאות:
השאלות שעולות בניתוח הSWOT יכולות להכין אתכם לראיון העבודה הקרוב או להציע בחינה מחדש של כיוון מקצועי ואישי ולכן כדאי לערוך אפילו שתי רשימות, אחת מעשית מול הצעות עבודה קונקרטיות והשנייה נוגעת יותר לשאלות בסיסיות כמו "במה באמת הייתם רוצים לעבוד?" ו"מה החלום שלכם?". הדוגמאות הבאות יסייעו להבין איך אנשים שונים עונים על SWOT, מה הם הנקודות העיקריות והקו המנחה, בנוסף תוכלו לראות את השוני בין התשובות.
דוגמאות לניתוח SWOT של אנשים שונים
עכשיו קחו נשימה, דף ותציירו איזו טבלה אחת או שתיים, בלי פוזה ומניירות, רק אתם והSWOT שלכם