כשחברה גדולה פוגשת סטארטאפ קטן, אקסלרטור תאגידי של אלקטרה

אקסלרטור תאגידי (Corporate Eccelarator) מפגיש בין סטארטאפ קטן לחיה גדולה. תאגיד יציב ומבוסס כלכלית שמעוניין להתחדש ולהרוויח מתרבות החדשנות. בישראל קיימים מספר אקסלטוריים תאגידיים שהמפורסם בניהם הוא של מייקרוסופט שרץ כמה שנים בהצלחה.

על פי גיקטיים ודה מרקר אקסלרטורים תאגידיים נוספים הם: Barclays ,  Citi , IBM Alpha Zone Accelerator,  Intel Ingenuity Partner, Microsoft Ventures, Orange Innovation Lab, Tyco Innovation Tel Aviv, סמסונג, אל על (CockPit), Yahoo – Sigma Labs, Coca Cola -the bridge, Nautilus by AOL, Vertical Engine  , פרטנר, שטראוס, GE, שיכון ובינוי, פובליסיס.

אם מתסכלים על הרשימה ניתן לראות כצפוי חברות טכנולוגיות מובילות עם מרכזי פיתוח בארץ. לצד זה בשנים האחרונות מצטרפות חברות מתחומים מסורתיים יותר של התעשייה ואחת מהן היא אלקטרה שהוא תאגיד גדול עם חברות בנות רבות בתחומי תשתיות, בניה, בקרה ותקשורת ואלקטרה מוצרי צריכה שמארחת את האקסלרטור. בדומה לאקסלרטורים "רגילים" האקסלרטור התאגידי מציע תמיכה לסטארטאפים בשלבים מוקדמים הכולל מנטורים, מקום מפגש וכלים שונים להצלחת העסק. אם זאת התאגיד מכוון את הסטארטאפ למענה על הצרכים שלו, היעדים עשויים להשתנות והסטארט אפ צריך לפעול כך שיוכל להשתלב התחום הנוחות של התאגיד לטוב ולרע. במקרה של אלקטרה התחומים הם האינטרנט של הדברים, התייעלות אנרגטית, מיזוג אוויר, מסחר אלקטרוני ופתרונות המייעלים את שרשרת הערך הארגונית (מה זה אומר?)

במפגש פתיחה שנערך בRISE תל אביב דיברו על ההבדלים בין הגישות, לרוב אקסלרטורים ישאפו להגיע למספר POC ואילו התאגיד יסתכל על השורת רווח הרבעונית שלו. ברור שהתרבות הארגונית שונה, ארגון של מאות עובדים מול קבוצה קטנה של מספר חברים/שותפים, חדשנות כבסיס מול תאגיד שמכיר את מקורות ההכנסה שלו טוב. אפילו על הבמה בערב הפתיחה ניתן היה לראות את ההבדלים שזאב קלימי מנכ"ל אלקרטרה צריכה דיבר על החשיבות מצדו של רעיון שמוגן על פטנטים ואילו שאר הפאנל שייצג יותר את המשקיעים דיבר על תרבות נטולת פטנטים של עמק הסיליקון. יהיה מאתגר.

אז מה יוצא לארגון מכל זה? קודם כל להיות איפה שהחדשנות קורית, כמובן שכולם מדברים על "חדשנות או נמות" ולהיות ברגע שחדשנות נוצרת בצוותים הקטנים האלו היא משמעותית עבור התאגיד. היכולת ליהנות ממגוון דעות וכיוונים שהסטארטאפים יביאו לשולחן, לא כל הפתרונות נמצאים בתוך הארגון ויש פתרונות חיצוניים שלעיתים מהירים וזולים יותר. יתרון נוסף הוא בשיתוף הפעולה עם הסטארטאפ ובניית האמון לאורך התכנית שעשויה להיות מצע פורה להמשך הדרך, בנוסף הניסיון של חברה מסורתית יותר כמו אלקטרה בבניית אקסלרטור יאפשר שותפויות בינה לבין תאגידים נוספים המבוססים על שיתוף ידע ומיקום אלקטרה כמוקד ידע בתחום. זאב קלימי הזכיר במפגש הפתיחה במילה לאנשי אלקטרה את המיקוד בחדשנות, עצם קיום האקסלרטור והקצאת המשאבים שמוערכים שכמה מאות אלפי שקלים היא פעולה שמהדהדת מלמעלה למטה ומציבה את התרבות ארגונית תומכת חדשנות בראש. הערך של חשיפת עובדי התאגיד לתרבות הארגונית של הסטארטאפ הן באמצעות השתתפות כמנטורים, בישיבות עם הסטארטאפים או כלקוחות קצה היא בעלת ערך רב ומשנה את הפרספקטיבה של התאגיד על ידי חשיפה למושגים ומתודולוגיות המזוהות עם סטארטאפים. במחקר של התואר השני שלי בטכניון ראיתי כמה ההשקעה דלה בתעשייה המסורתית בחדשנות ועד כמה התפיסה של תרבות ארגונית של חדשנות נמצאת במקום נמוך לעומת חברות טכנולוגיה, כמו כן לעיתים לתאגידים לא זמין כוח האדם המתאים ליצירת החדשנות הזו מה שיכול לבוא דרך שיתופי פעולה. האקסלרטור הזה ודומיו עשוי לשנות זאת.

את הפעילות של האקסלרטור תנהל עבור אלקטרה Tech for good שהוא ארגון שמניע סטארטאפים חברתיים שעושים טוב, אם זאת לא היה ככ ברור מה הקשר לאלקטרה או בכלל לנושא, התחום החברתי מתפתח אבל כמו שינאי אורון מקרן ורטקס הגדיר זאת הוא שאחד ממאה סטארטאפים שהוא ישקיע בהם יהיה כזה. לצערי ארגונים עדיין לא מייחסים לכך חשיבות גדולה מידי. הDouble bouttom line  של האחריות החברתית לא משחק תפקיד גדול מידי.

אלקטרה על פי מנהלת החדשנות תמר שפיגל תאפשר למשתתפים גישה לדאטה, לרצפת הייצור במפעל בראשון, לתהליכים שונים של המכירות ושירות הלקוחות וכן תצמיד לה אנשים מקצועיים ומומחי תוכן מהמחלקות השונות. בהחלט יש יתרון לעבוד בסביבה כזו של מפעל יציב עם לקוחות גלובליים . הם יכוונו להציג פיילוט עובד המהלך שלושת חודשי התכנית. שיהיה בהצלחה לכל המשתתפים. מבטיח לעקוב.

 

להרשמה עד 28 פברואר http://techforgood.co/electra

מאת

Elad Gvirtz

Data Enterpanour - https://drivenn.io/

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s