אני מסתכל ברשימה האינסופית של המשרות, חלקן מעניינות, חלקן לא, מנסה לברר איפה אתחבר ומה אשמח לעשות. חיפוש עבודה הוא תהליך ארוך ורגשי שחושף צדדים נעימים יותר ופחות, כל ראיון עבודה מעלה שאלות שהולכות עם המתראיין לאורך זמן.
אחת המראות שניתן להשתמש בהן על מנת לענות על חלק מהשאלות ולקבל הכוונה הוא הכלי (SWOT) שפותח בשנות ה60 ונמצא בשימוש נרחב כמודל שימושי לבחינת אסטרטגיה של ארגונים באמצעות גורמים פנימיים או חיצוניים כגון מצב כלכלי, יכולת ייצור, הון אנושי, שינויים טכנולוגים בסביבת הארגון ועוד. כל סטודנט מתחיל באיזשהו קורס למנהל עסקים התנסה בניתוח הזה, אני למשל ערכתי את הניתוח על איחוד האמירויות הערביות במסגרת קורס לניהול רב תרבותי בטכניון.
לצורך עניינינו נשתמש בכלי כשאתם הארגון:) השאלה הגדולה שהכלי הזה עוזר לענות היא היכן אתם נמצאים עכשיו? שעל פי פרופ' קן רובינסון עשויה להוות טריגר לשינוי כיוון ובחינת המצב הקיים כדי לשפרו בדרכים שונות.
בסה"כ מדובר בכלי שיקוף עסקי שאנחנו מפעילים כדי לראות את עצמנו, אם תרצו מראה רב ערוצית. בכל ערוץ ניתן לראות משהו חדש, צבע נוסף, בחיים שלכם. אני מאמין שהדברים קשורים בכל חוזק יש חולשה והם מזינים אחד את השני אבל אם נשים את כל זה רגע בצד נוכל לנסות להפריד בצורה מלאכותית את ה"חלקים" השונים בנו. מדובר בגישה אנליטית-עסקית כלפי עצמינו.
חוזקות וחולשות – תכונות ומאפיינים שלכם.
הזדמנויות ואיומים – נסיבות מעשיות וגורמים חיצוניים.
ציירו ריבוע גדול על דף וחלקו אותו לארבעה חלקים שווים וענו על השאלות הבאות.
כדאי לענות בכנות.
2 תגובות בנושא ״בדרך לראיון עבודה עוצרים מול המראה"