Meetup הכריזו שWeWork קנו אותם וההכרזה אומרת הכל.
"WeWork has space for community, and Meetup needs space for community. Voila!"
לוויורק יש את החלל ולמיטאפ יש את הקהילה ואכן התגובות בתעשייה הן שהמהלך מתבקש, פשוט מתבקש. חברי מיטאפ משתמשים בחללים של וייורק כך שהשילוב בניהם קורה כבר כיום.
וויוורק מעודדים מפגשים של אנשים עם תחומי עניין דומים בחללי העבודה המשותפים. המוטו באתר החברה הוא "where business thrive". יש להם קבוצה של יזמים ופרילנסרים שלכאורה לא קשורים זה לזה והיכולת להביא אל פתח משרדם אירועים שונים וחיבורים עם אנשי תעשייה הוא יתרון גדול. בצד הנרכש מיטאפ כרגע אין מחשבה לשנות את החברה ויש רצון לשמר את מה שהתחיל לפני 15 שנה.
נעים להשתמש במיטאפ, לוח האירועים של תעשיית ההייטק. ממשק נקי וחווית משתמש טובה. כל יום אירוע, כל יום הרצאה, מוצגים בממשק נוח ומעין רשת חברתית לא מעיקה ליצירת מפגשים שכאלו. סה"כ 35 מליון משתמשים שיצרו מעל 300 אלף מפגשים. בוויורק מדווחים על מיליון מ"ר של משרדים ו150 אלף חברים. מיט אפ בכלל לא רוצים שתשאר באתר שלהם הרבה, רק תציץ, תאשר הגעה ותלך לאירוע שמעניין אותך. הם מציעים לך אשכרה להיפגש, ולא מול המסך, מתמקדים בפגישות של העולם האמתי בלבד בניגוד לקבוצות הפייסבוק, שהיא המתחרה הישירה.
אז מה WeWork רוצים מהם? אדם נוימן המנכ"ל הישראלי אהב את ההגדרה של מנכ"ל מיטאפ סטוק הייפרמן לקהילה כ"אנשים מדברים" וזה מתאר כל מיטאפ שהייתי בו בשנים האחרונות, בעיקר אנשים מדברים בניהם, לעתים ההרצאות הן משניות. השאיפה של ויורק היא לפרוץ מחוץ לשעות העבודה ומתבטאת בפרויקטים כמו Weliveפלטפורמה למגורים משותפים שמציעה חדרים להשכרה ואזורים משותפים הכוללים מטבח, חדר כושר וכו. מיטאפ עשויה לתת את הבסיס הקהילתי תרבותי לאותן קהילות מתהוות. כבר היום קיימים מיטאפים של בישול משותף או תחומי עניין שחורגים מתחום הקריירה הקלאסי. WeWork תנסה לשלב בין השניים וכך לפרוץ את הגבולות של בית-עבודה-בית ולספק את השירותים תחת קורת גג אחת.
הכיוון שאדם נוימן מתווה והפניה היא לדור המילנייאלס ומילת המפתח היא "WE" אנחנו. אנחנו דומים, אנחנו נעבוד יחד, אנחנו נצא לאותם מקומות, אנחנו נגור יחד, נעשה יוגה יחד ונלך למיטאפים משותפים. והחברה תתן לנו מה שאנחנו אוהבים, תתן לנו את הכלים הטכנולוגים והגמישות ליצור את הקהילה המתהווה.
נגיד שמחר יש לי רעיון חדש ובא לי לעבור מקום, בWeWork אשב עם הלפטופ במיטאפ אדבר עם אנשים שיכולים לסייע לי לממש ובWelive אגור, לחודש, חצי שנה או שנה.מה שאבחר .WeGeneration זה הדור המתעצב, אנשים שחיים באוטופיה יזמית.
אדם הוא קיבוצניק לשעבר ואפשר לראות מאיזה רקע הוא מגיע. הקונספט הוא לשבש את מה שהכרנו על העולם הישן ולהתאים אותו לצרכים של העולם החדש. או לבנות את הצרכים של העולם החדש כפי שהם רואים אותו. דוגמה נוספת היא שהוא הולכים להקים פיילוט לבית ספר יסודי. והבן של אדם נוימן יהיה שם. בית ספר מבוסס על יזמות, בית ספר לעולם החדש. אשתו של אדם רבקה טוענת ש"אין סיבה שילדים בבית ספר יסודי לא יקימו עסקים משלהם". לקריאה נוספת,
החזון של וויורק מתקיימם באמצעות אנשים וWeWork שרואה את עצמה בליגה של הגדולים חייבת רשת חברתית משלה. ופה מדובר ממש באותו תחום, זה מזכיר את הקניה של מייקרוסופט את לינקדאין ושילוב לינקדאין באאוטלוק כשלב ראשון. לתת למוצר הקיים שלך ערך באמצעות החוזקות של הרשת החברתית. מבחינה עסקית WeWork יתנו למיטאפ גישה לשווקים של מזרח אסיה שבהם הם פועלים אחרי הרכישה של החברה הסינגפורית Spacemob
וויורק היא מהחברות המסקרנות שקיימות כיום ויש לה שאיפה לשנות תחומי חיים מהותיים כמו מגורים, קריירה וחיי חברה. מעניין לאן כל זה הולך.
קריאה נוספת: