תמיד כיף לבוא ל MindCET, חלל נעים , אנשים טובים וההרגשה הנכונה הזו של חינוך וטכנולוגיה שנפגשים על במה אחת. כבר כמה שנים שרץ הפרויקט הזה תחת מט"ח שכולנו מכירים. אבי ורשבסקי וצוות האקסלרטור המוצלח בניהול תמר הרמתי דואגים לפיתוח סביבה מפרה שמפגישה סטארטאפיסטים ואנשי חינוך עם הידע וניסיון ארוך שנים של מט"ח – מרכז לטכנולוגיות חינוכיות.
במיידסט פועלים גראז' שהוא חממה טכנולוגית בתחומי החינוך , מעבדה שמקשרת בין מרכז הפיתוח לשטח ולבתי הספר, ואקווריום שהוא מוקד ידע שבו נערכים מחקרים ומונגש המידע לקהל הרחב (מתוך האתר). מכולם בולט האקסלרטור שפועל בו זמנית בתל אביב ובירוחם. הערב הזה הוקדש לDemoDay הרביעי של האקסלרטור שאירח בעבר חברות מוצלחות כמו Code Monkey שזוכה להצלחה בארץ (אליפות הסייבר הישראלית) ובחו"ל.
פגישה קצרה, קפה עוגה ויעלו ויבואו 8 רעיונות. אנשים שקשורים לחינוך ועברו דרך האקסלרטור של MindCET. חתיכת קטע ייחודי – במיינסט החליטו שסביבת הפיתוח תתחלק בין תל אביב וירוחם ופתחו בפריפריה פינת הייטק צומחת שממוקמת באחד היישובים שסבלו לאורך שנים מהזנחה ממשלתית. הם יוצרים בירוחם בשיתוף עם האוכלוסייה המקומית כסביבת למידה ניסיונית (Beta site) לבחינת המוצרים השונים בבתי הספר שבסביבה באמצעות שיתוף 900 מורים כמאמצי טכנולוגיה (early adaptors). ירוחם כבטא סייט היא אמירה חברתית מהדהדת. יש בחשיפה של תלמידים ומורים מקומיים לטכנולוגיות וללמידה חדשנית דבר חשוב ביותר,שעשוי להוביל להנגשת הידע ופיתוח אזורים שלא זוכים לכך במסגרות אחרות. לך תדע, אולי הילד שהשתתף באותו שיעור או בפיתוח של מוצר חדש ידבק בחיידק של היזמות ויביא את הפיתוח הבא הישר מירוחם. רק תנו לילדים הזדמנויות.
אז הערב התחיל בטוב והתוודענו שיושבים אורחים מכובדים שיתנו עצות מהקהל למציגים, אחד מהם הוא בחור בשם יוסי ורדי שהוא מעין סבא חביב של תעשיית ההייטק וכזה שיכול להטיס לך את הרעיון קדימה. אם בישראל יש אנג'לים אז יוסי ורדי הוא המנכ"ל שלהם, סוג של אל הייטק מקומי עם השקעה מוצלחת בכ30 חברות ולא מוצלחת במספר דומה ואין ספור אקזיטים. לצידו ישב יזהר שי שמקדם את התעשייה, יזהר בחור חביב ובעל חזון שברקורד שלו כמה הצלחות לא מבוטלות ויושב על כסף גדול של קרן הסיכון קיינן פרטנרס ישראל ובעל הבלוג "אצטדיון הסטארט אפ" שהוא אחלה מקום מפגש לידע, יזמות וחדשות הייטק.
משתתפים באקסלרטור 2016
מציגים ראשונים Mathodix אופיר קורקוס ודן גור-ארי, נפגשו ב 669 ועושים את מה שהם עושים בזמנם הפנוי מייצרים ערך באמצעות לימוד מתמטיקה. מציגים איזושהי יכולת לתקן את התלמידים בשלבים השונים של פתרון הבעיה ,מראים לך את הדרך לפתרון. רעיון נחמד קליט שיכול להיות מאוד שימושי . המורה מקבל דווח על הביצועים של כל תלמיד ושל הכתה. קיים בגרסת בתא, לפני פיילוטים עם בתי ספר בארץ. קיבלו השקעת pre seed ממטח. על פניו נראה שלב ראשוני ומאוד בוסרי.
- FunTasKid
שני עולה דורי רבין איש הייטק שבזמן הפנוי שלו מנסה גם לקום בבוקר וגם לגרום להמשך היום שלו להישאר שפוי וכל זאת בליווי צמוד של הילד החמוד שלו שוואלה יש לו ADHD וקשה קשה לו להתארגן. מפעילים את האפליקציה בבוקר לפני הקפה, סופרים זמנים ועוברים ממטלה למטלה באופן מסודר משחקי וכייפי, ובדרך הילד מצליח להחזיר לעצמו את השליטה על הבוקר ועל ההתארגנות ואפילו ההורים רגועים יותר. האפליקציה נוסתה בהצלחה ובקהל הייתה אמא שנתנה עדות אישית על השימוש באפליקציה. היא בעיקר חששה שתקופת המבחן שלה אם האפליקציה תגמר. אני לא בטוח אם אפשר להוריד את האפליקציה הזו אבל מקווה שהיא תקבל עותק. דורי מסביר שאחד הפתרונות המקובלים הוא טבלת חיוכים שתלויה במידת מה בהשקעה של ההורה והיא הרבה פחות אינטואיטיבית מעבודה עם אפליקציה, כמו כן אפשר קצת להתחבר לצד הדאטה של העניין. מתבצעת אנליזה בענן על זמנים ואיך הילד מתפקד בכל אחת מהמשימות שלו, ניתן יהיה להגיע לתובנות יפות בהמשך ועם המוני משתמשים. בעיני יש פה פוטנציאל גדול ומעין חוויה משחקית של תהליך למידה ושינוי. דורי משתף פעולה עם חוקרות מאוניברסיטת תל אביב וזה אחד מהיתרונות של מיינדסט, הקרבה הפיזית לאוניברסיטת תל אביב ושיתופי הפעולה האקדמאיים שהם מאפשרים. זה גם נותן תוקף מדעי שתמיד טוב למכירות. נמצא בשלב פיילוטים עם משפחות.
הבאים בתור עולים החברה הראשונים שפגשתי בכנס הם NARA View של גיא ברסלר ומאיה בן אמוץ . מורים חביבים שכל עניינים הוא לאתגר את התלמידים באמצעות משחק בפלטפורמה שמוכרת על כולנו של ויקיפדיה. הם היו חלק מתוכנית המורים וכעת הצטרפו לאקסלרטור. אגב את כל ענייני האיך להצטרף וכו למורים, הורים או סתם אנשים לא עסוקים ניתן למצוא בקישור הבא. NARA מראים שבאמצעות משחק פשוט וחיבור מילים הנמצאות בערכי ויקיפדיה השונים, התלמידים מגיעים לקשר בין ערכים כלומר ליצור רצף של ערכים הקשורים על מנת להגיע לתוצאה הסופית. המטרה היא למצוא את המסלול הקצר ביותר בין הערכים. תוך כדי כך נבנית מפה של מושגים שמופיע בצורה גרפית עננית ותהליכי המחשבה של כל אחד מהתלמידים שזורים בה. הם מחברים בין שיעור לחוויה, התוצאות טובות התלמידים משתפים את תהליך המחשבה שלהם וכל הכיתה מעורבת, נוצר דיון ומחשבה על המחשבה שמובילה למחשבה על ערך שזו בכלל נקודת מבט מרעננת. שוב פעם המשחקיות נותנת בראש, את ענייני שטחיות החיפוש והתועלת שבדבר אפשר להפנות למקום אחר, אפשר גם לומר ביקורת על השיטוח של הקריאה וחוסר הירידה לעומק, אז אפשר. אני בעדם והאפליקציה שלהם מתחברת כמו יו-אס-בי לדור הזה שמסתובב פה. המשחק זמין בעברית ובאנגלית, כמה מאות משתמשים.
ארון טיילור ודן גרין מציגים כלי תקשורת בין מורים, תלמידים והורים, מבוסס מובייל. מערכת ניהול למידה ומשימות, ידידותית למשתמש וקלה לתפעול. מורידים את העומס הקוגניטיבי של התקשרות בין המורים לתלמידים. עיצוב פשוט ונקי, כמה מאות משתמשים, זמין הן בגרסת אנדרואיד ו-IOS.
הבחור הבא שעולה הוא לירון שטיינגרדט מפסיכו מאסטר (יחד עם יובל מוסקוביץ'), הבחור הנחוש הזה רוצה לשבור את השוק של ההכנות למיניהן של פסיכומטרי , לפני הצבא, מבחן אמיר וכו ומבקש ליצור אלטרנטיבת און ליין איכותית ללימוד פרונטאלי בכיתה מעין שילוב של אוניברסיטת קאהן ויואל גבע. אבל בלי יואל גבע אלא עם חומרים עצמאיים משלו . יזהר שי נתן לו יופי של פידבק על האפשרות להביא במחירים סבירים את ההכנה לפסיכומטרי לכל מגוון האוכלוסייה, נותר לי לאחל לו בהצלחה. לפני אתר אינטרנט ומוצר.
ועכשיו עלה אחד היזמים היותר משופשפים ומתקדמים בהצגה הזו עדי פוירשטיין (יחד עם אריה אייג וטל ניב) עושה מעין פורטל של משחקים לימודיים שהמורים יוצרים, מנגנון חכם מאפשר שת"פ מורים ותלמידים.
התלמידים יכולים להיות אחראיים ליצירת המשחקים ושיתוף פעולה זה מעלה את המעורבות שלהם וכל מיני דברים חיובים שכאלו. החזון הוא מרקט פלייס לתוכן חינוכי בו מורים יכולים למכור ולקנות תוכן, לא פחות. הרבה הרבה משחקים נוצרו באפליקציה, אלפי משתמשים (לא בתשלום), שפות אנגלית עברית ורוסית, pre seed ממט"ח.
- Readoo
הבחור הבא הוא אסף עובדיה הציג את אחד הפיצ'רים המעניינים שראיתי הוא מתכוון לתת לכם מעין סרגל כלים שיעזור להתמודד עם טקסט ארוך. ל readoo יכולת לקצר את התוכן באמצעים אינטראקטיביים בתוך טקסט קיים וזה חתיכת גביע קדוש. הוא מדבר על Flexitext וחופש לנוע בין מיקוד להרחבה המבוסס על חכמת ההמונים. זה נראה כמו סרגל שמציין את זמן אורך הקריאה וניתן לשחק אתו עד אורך הקריאה הרצוי תוך שמירה על עיקרי הדברים. יש צורך בסיסי בהורדת העומס הקוגניטיבי מהקריאה. הוא חטף ביקורת על זה שיש ניסיון להתמודד עם טקסט מורכב והוא עושה מעין סיכומים. גישה די מיושנת במיוחד בעולם חוסר הריכוז של היום, לא נראה רעיון אסוף במיוחד אבל יש ניצוץ. pre seed ממט"ח.
- Songeek
אחרון חביב עלה בחור מוכשר בשם אלירן פלד (יחד עם תמי ברנשטיין המעצבת שנותנת פה יופי של שיק עיצובי) שהחליט ללמד אותנו שפה באמצעות שירה. למידה באמצעות מוזיקה. ככה פשוט. משתמשים בשיר מוכר מתוך האפליקציה ומסמנים את המילים שלא מכירים ואח"כ הם מופיעים בתוך משחקים שונים עם ההגדרות שלהן. מאוד קליל ומאוד אפקטיבי. מי לא ניסה לשמוע שיר ביוטויוב ולרוץ לחפש את המילים. השירים מסודרים על פי רמת קושי ובעתיד יתווסף פיצ'ר זיהוי שפה speech recognition כך שתוכל לשיר את המילים ולראות אם אתה צודק.
עם שותפים כמו הליקון (גישה לשירים) , יואל גבע שיעביר את לימוד האנגלית באפליקציה ואוקספורד (לינק) העתיד נראה מבטיח . pre seed ממט"ח.
נחמד לראות איך הטכנולוגיה והחינוך יכולים להיפגש ולתת בראש יחד, בתי הספר בעזרת מיינדסט עושים את המעבר ומתחילים לשחק במגרש המשחקים של הדור הזה שוואלה זורם מהר.